Fotografie op locatie

We maken gebruik van verschillende locaties.

 

Snelheid is top

De snelheid van de website is een pre

1
1

Backup Technieken

Belangrijk

Backups zijn een van de belangrijkste dingen die je nooit hoopt te hoeven gebruiken.

Een back-up is een reservekopie van de bestanden op uw computer(s) die u kunt gebruiken in het geval er iets mis gaat. Het kan tenslotte voorkomen dat bestanden per ongeluk worden gewist, beschadigd raken of dat de computer crasht of besmet raakt met een virus.

De schade die dit veroorzaakt is afhankelijk van de vraag hoe digitaal uw bedrijfsvoering is. Maar u kunt de schade beperken door back-ups te maken, omdat verloren informatie  weer teruggehaald kan worden.

Lokale backup

Hier word gebruik gemaakt van een simpele manier om backups te maken. De computer, Windows, OSX of Linux, maakt een backup naar een NAS, en van de NAS wordt weer een backup gemaakt naar een externe schijf die dan weer met een van de medewerkers naar huis gaat.

Dit is al een zeer veilige backup oplossing. Immers, mocht er brand uit breken is er altijd een backup off-site die weer kan worden ingelezen.

Voordelen:

Snelheid van backups

Nadelen:

Externe NAS moet worden aangeschaft
Er is een backup die altijd mee moet worden genomen.

Twee-Traps backup

De twee traps backup is gelijk aan de Lokale backup met dien verstande dat de backup die normaal mee gaat met een van de medewerkers nu naar een cloud oplossing gaat. Er is dus geen noodzaak meer om externe schijven te gebruiken omdat alle veranderingen online worden doorgestuurd, zonder dat de server hier last van heeft. Er is nog steeds één backup op een externe schijf nodig voor de initiële backup omdat dit een behoorlijke tijd kan duren voordat deze data doorgestuurd is.

Voordelen:

Snelheid van de backup
Backup staat ook buiten huis

Nadelen:

Kosten, er moet een lokale NAS worden aangeschaft.

Volledige Online Backup

Dit is een manier die geen lokale NAS gebruikt waardoor de backup lang kan duren. Het is dezelfde oplossing als de twee traps backup maar in dit geval wordt er een backup direct naar de cloud gemaakt. Dit kan vertraging opleveren. Immers, de snelheid van het internet is hierin de traagste speler.

Voordelen:

Kosten, er hoeft geen NAS te komen

Nadelen:

Snelheid van lokale backups en restores zijn traag